aaaaaaa111111aaUdruga slijepih Međimurske županije ima uspostavljenu dugogodišnju dobru suradnju s Centrom za socijalnu skrb, koji je bio partner na trogodišnjem programu Udruge „Bez većeg napora“ te s kojim su se provodile aktivnosti koje su se odnosile na psihološku podršku korisnicima programa. Uspješna suradnja nastavljena je partnerstvom na trogodišnjem programu „Rekrea(k)tiva“.

Kako bi se nastavilo pružanje socijalnih usluga, partnerstvo je nastavljeno i na trogodišnjem programu „Osjetimo život“, koji se trenutno provodi u Udruzi, a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Psihologinja iz Centra za socijalnu skrb Čakovec, podružnica Obiteljski Centar, provodi grupne radionice o psihološkim aspektima rehabilitacije. Psihosocijalna podrška slijepim osobama olakšava svladavanje prepreka vezanih uz sljepoću. Također, aktivnost se provodi kako bi se slijepim osobama podigla kvaliteta života u području samostalnosti, poboljšanja psihofizičkog zdravlja i socijalne uključenosti.

Suradnja partnerskih organizacija doprinosi širenju sadržaja društvene integracije slijepih osoba i ujedno širenju mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnoga društva.