Novosti

potpora2Stručna suradnica Udruge, edukacijska rehabilitatorica, 5. ožujka 2021. godine predvodila je u ovoj provedbenoj godini programa "Osjetimo život" posljednju Radionicu podrške u samostalnosti za mlade.

Do sad je četvero mladih sudjelovalo na četiri radionice podrške u samostalnosti.
Na prvoj radionici obrađivale su se teme: što je samostalnost, zašto je važno biti samostalan, želimo li biti samostalniji i što nas u tome sprječava, što možemo sami, što ne, a što bismo mogli uz podršku te se izradila lista procjene samostalnosti. Na kraju radionice mladi su dobili zadaću; razmisliti što žele postići u samostalnosti i o tome razgovarati s roditeljima.

Volonteri su Udruzi slijepih Međimurske županije od velikog značaja.
S obzirom da Udruga ima ograničene ljudske resurse, bez pomoći volontera puno toga bilo bi neizvedivo. Angažiranje volontera pospješuje sveukupan rad Udruge: djelatnici su u mogućnosti više se posvetiti ostvarivanju postavljenih ciljeva, organizacijskom razvoju Udruge, povećanju kvalitete pružanja usluga i organiziranja aktivnosti za slijepe osobe.

sastanakjucerU utorak, 16. veljače 2021., u 10 sati u Čakovcu u Dvorani političkih stranaka održana je Radionica međusobnog osnaživanja slijepih žena u sklopu programa Osjetimo život, koji provodi Udruga slijepih Međimurske županije, a financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Tema prve interaktivne radionice u ovoj godini bila je Zahvalnost – logoterapijski princip učinkovite psihohigijene, a ciljevi su bili osvijestiti situacije i stvari na kojima smo zahvalni, otkriti kreativne načine zahvaljivanja i promišljati o zahvalnosti kao o osjećaju i stavu koji pomaže u kriznim situacijama. U radionici su korištene logoterapijske tehnike uz poneke aspekte biblioterapije.

Radionicu je vodila volonterka Sanja Herman Siladi, a osim članica Udruge susretu je prisustvovao vlč. Leonardo Šardi, povjerenik za Pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije.

Udruga slijepih Međimurske županije

Adresa: Kralja Tomislava 34, 40000 Čakovec
OIB: 32415476565
MB: 03110940
Telefon: (040) 311-955
Mobitel: 091 639 0005 ; 091 794 7355
e-mail: usm@usm.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljak - Petak: 7 – 15 sati;               

Broj Računa: HR23 23400091116013915 (Privredna banka Zagreb)

google maps