Aktivan tjedan Udruge

Najbolje i najljepše stvari na svijetu ne mogu se vidjeti niti dodirnuti, one se osjećaju srcem.
Hellen Keller

Redovni financijeri

picture picture

Donatori

picture picture
picture

Protekli tjedan započeo je nastavak provedbe aktivnosti po projektu „Zlatne godine“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koji se provodi zajedno s Udrugom slijepih Varaždin.

Članovi su tjedan započeli igranjem šaha i domina, u utorak su odradili radionicu Mentalno zdravlje, u srijedu nordijsko hodanje, a u četvrtak su u Centru za kulturu Čakovec gledali predstavu TAKSIMETAR teatra EXIT. Provedbom aktivnosti projekta „Zlatne godine“ poboljšava se život članova udruge starije dobi, članovi se uključuju u društveni život zajednice, potiče se njihovo izražavanje, komunikativnost, samostalnost i koordinacija, pridonosi se boljoj integraciji u svakodnevni život te se senzibilizira šira zajednica o mogućnostima i sposobnostima starijih slijepih osoba.Osim aktivnosti vezane uz projekt „Zlatne godine“, održano je i predavanje o vrtlarstvu te Edukacija za rano otkrivanje raka debelog crijeva. Aktivnosti su održane u petak te su one predviđene programom „Rekrea(k)tiva“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U petak je održano predavanje o vrtlarstvu na kojem su članovi podijelili svoja znanja i iskustva, prikazali koji plodovi su i na koji način prikupljeni od radionica vrtlarstva te su razgovarali o tome kako se i na koji način je najbolje i najjednostavnije slijepim osobama baviti vrtlarstvom. Također, održana je i Edukacija o prevenciji raka debelog crijeva u Zavodu za javno zdravstvo u Čakovcu koji je jedan od partnerskih organizacija na programu. Provedbom aktivnosti programa „Rekrea(k)tiva“ promiče se integracija slijepih osoba u društvo, doprinosi se senzibilizaciji javnosti, organizira se aktivno slobodno vrijeme članova, doprinosi se učenju novih znanja i vještina, educira se članove o mogućim zdravstvenim problemima i njihovoj prevenciji te se povećava socijalna uključenost i kvaliteta života.