Aktivnosti Udruge u rujnu

Najbolje i najljepše stvari na svijetu ne mogu se vidjeti niti dodirnuti, one se osjećaju srcem.
Hellen Keller

Redovni financijeri

picture picture

Donatori

picture picture
picture

U srijedu, 13.09.2017. godine, Udruga slijepih Međimurske županije održala je partnerski sastanak sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije. Sastanku su prisustvovale: predstavnice Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije (ravnateljica zavoda, prim. Marina Payerl – Pal, dr. med.; Diana Uvodić Đurić, dr. med. i Renata Kutnjak Kiš, dr.med.) te predstavnice Udruge (predsjednica Udruge, Marija Ciglar, koordinatorica aktivnosti za odrasle slijepe osobe na programu „Rekrea(k)tiva“ i Marina Gašparić, voditeljica programa „Rekrea(k)tiva“).

Osim ove aktivnosti, kao dio programa „Rekrea(k)tiva“, održani su i tečaj domaćinstva, tečaj vrtlarstva, kreativne radionice te roditeljski sastanak za roditelje djece članova Udruge. U petak, 22.09.2017. godine, održani su: tečaj domaćinstva, s ciljem stjecanje novih znanja i vještina u okviru kućanskih poslova, na kojem su članice prezentirale svoje kulinarske vještine te tečaj vrtlarstva na kojem članovi mjesečno obrađuju vrt, a ovog puta su brali posljednje plodove.
Na dvije radionice izrade glinenih proizvoda, koje su se održale 07. i 14.09.2017. godine, članovi su izrađivali nakit i razne dekorativne predmete od gline. 18. i 21.09.2017. godine održane su radionice izrade lučica financirana od strane Međimurske županije. Kreativne radionice održavaju se s ciljem rehabilitacije, a imaju pozitivan utjecaj na povećanje potencijala članova jer se uz stjecanje novih znanja i vještina bolje i uspješnije snalaze u svakodnevnom životu.